Przepis na gołąbki wigilijne, czyli gołąbki bez mięsa. Farsz do gołąbków składa się z kaszy pęczak, suszonych grzybów i kapusty kiszonej. Zobacz przepis na te pyszne gołąbki!
Gołąbki z pęczakiem są doskonałą propozycją na Wigilię, ale będą równie dobrą opcją jako obiad w każdym innym dniu w roku. Warto poświęcić trochę czasu, aby przygotować to pełne smaku tradycyjne danie z inną odsłoną farszu. Gołąbki przygotowałam z kapusty włoskiej. Jest to przepis na gołąbki pieczone w piekarniku.
Jaki zrobić farsz do gołąbków wigilijnych?
Farsz do gołąbków na Wigilię może przybrać różną postać. Najbardziej tradycyjne są gołąbki z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami, ryżem i grzybami, a także gołąbki z ziemniakami (w wersji z kaszą lub z grzybami). Jednak możesz również przygotować inny farsz do wigilijnych gołąbków – polecam użyć soczewicy, pieczarek, a także ciekawych dodatków – jak orzechy lub żurawina.
Sprawdź również inne pomysły na dania na Wigilię:


PRZEPIS – GOŁĄBKI WIGILIJNE Z KASZĄ PĘCZAK
Zobacz inne przepisy z kapustą:
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:






Sprawdź najnowsze przepisy
- Monoporcja truskawkowa bez pieczenia
- Jakie suplementy wspierają układ nerwowy i poprawiają koncentrację?
- Domowa Nutella z daktyli
- Deser blok czekoladowy
- Przepis na kapustę zasmażaną
- Ciasto Zielona Wyspa