Ten przepis na frytki w panierce to doskonała przekąska, a także dodatek do wielu dań. Zobacz, jak zrobić pyszne panierowane frytki!
Jak długo należy moczyć w wodzie pokrojone ziemniaki na frytki?
Pokrojone ziemniaki powinny moczyć się w zimnej wodzie przez około 30 minut. Następnie ziemniaki należy osuszyć za pomocą ręcznika papierowego.
Jakie przyprawy dodać do panierki?
Do panierki dodałam sól i mieloną paprykę, ale możesz również dodać inne ulubione zioła i przyprawy. Świetnie sprawdzi się czosnek w proszku, oregano lub chili.
Z jakim sosem podać panierowane frytki?
Frytki w panierce świetnie komponują się z ketchupem, sosem czosnkowym, a także z sosem śmietanowym.
Frytki w panierce – przepis
Zobacz również inne ciekawe przepisy z ziemniaków:
- ziemniaki pieczone w chrupiącej panierce
- zupa krem z ziemniaka
- ziemniaki pieczone z parmezanem i mlekiem
- pierogi z ziemniakami, kurkami i oscypkiem
- talarki ziemniaczane z piekarnika