Szarlotka w zdrowej wersji w formie mini deserku! Ta FIT szarlotka składa się z uprażonych płatków owsianych, płatków migdałowych, ziaren słonecznika oraz jabłek prażonych z cynamonem i syropem klonowym.
Przepis jest bardzo prostym i szybkim sposobem na przygotowanie szarlotki w formie małego deserku. Sprawdź składniki oraz kaloryczność i makroskładniki tej pysznej szarlotki!
Dieta 1800 kcal – jadłospisy na 30 dni!
Ta szarlotka z płatkami owsianymi to przepis, który pochodzi z eBooka “Wegańskie jadłospisy 1800 kcal“. Jest to zbiór 120 przepisów bez mięsa i nabiału. Przepisy są proste i głównie składają się z nieprzetworzonych składników.
Ebook znajdziesz tutaj – https://www.estante.pl/produkt/kulinaria/kuchnia-roslinna/weganskie-jadlospisy-1800-kcal/
Ebook możesz również kupić w empik.com – https://www.empik.com/weganskie-jadlospisy-1800-kcal-monika-jerzak,p1390922192,ebooki-i-mp3-p
FIT szarlotka – kalorie i makroskładniki
Porcja tego deserku z jabłkami to 407 kalorii. Przepis jest zbilansowany pod kątem makroskładników. W porcji znajdziesz:
- 62 g węglowodanów
- 12 g białka
- 13 g tłuszczy
Całość składa się na drugie śniadanie lub podwieczorek, które dostarczą nam odpowiednią ilość potrzebnych makroskładników.
Zobacz również inne przepisy na FIT desery – https://viagusto.pl/fit-desery-15-przepisow/
FIT szarlotka z płatkami owsianymi – składniki
- płatki owsiane
- płatki migdałowe
- ziarna słonecznika
- jabłka
- cynamon
- syrop klonowy
- Płatki owsiane, płatki migdałowe i ziarna słonecznika upraż na suchej patelni.
- Jabłko pokrój w kostkę, wymieszaj z cynamonem i syropem klonowym, a następnie upraż w rondelku przez 5-10 minut.
- W pucharku lub w miseczce na spód wyłóż połowę płatków owsianych z płatkami migdałowymi i słonecznikiem, następnie uprażone jabłka, a na wierzch wyłóż drugą część płatków owsianych, migdałowych i słonecznika.
- Szarlotkę zjedz na ciepło lub na zimno.