Wysokobiałkowy fit sernik! To kremowe ciasto o smaku orzecha laskowego z dodatkiem kakao. Całość na pysznym chrupiącym spodzie i bez dodatku cukru.
Makroskładniki na porcję (całość ciasta to 16 porcji):
- 200 kalorii
- 16 g węglowodanów
- 20 g białka
- 7 g tłuszczu
Ciasto przygotowałam z użyciem produktów marki GymBeam. Użyłam kremu białkowego MoiMüv o smaku orzecha laskowego oraz białka ryżowego o smaku czekoladowym. Obydwa produkty szczerze polecam, a szczególnie zaciekawił mnie ten krem!
Krem o smaku orzecha laskowego MoiMüv to zdrowsza alternatywa dla znanych smarowideł! Krem nie zawiera dodanego cukru i oleju palmowego, a dodatkowo jest wzbogacony białkiem. Jest naprawdę pyszny! Krem znajdziesz tutaj – https://gymbeam.pl/krem-bialkowy-moimuv-gymbeam.html
Mam dla Was 5% rabatu do sklepu GymBeam!
KOD: viagusto5
Kod rabatowy daje 5% zniżki na stronie gymbeam.pl na wszystkie nieprzecenione produkty marek GymBeam, GymBeam Clothing, VanaVita, BeastPink, STRIX, XBEAM
Z jakich warstw składa się ten fit sernik?
Ciasto składa się z następujących warstw:
- chrupiący spód z sucharkami
- kremowy sernik z kremem orzechowym i kakao
- zmielone sucharki
Dokładny przepis na ciasto znajdziesz poniżej.
PRZEPIS – FIT SERNIK

składniki
Składniki na chrupiący spód:
- 70 g sucharków
- 80 g kremu białkowego GymBeam (o smaku orzecha laskowego)
Składniki na białkowy sernik:
- 800 g chudego twarogu
- 90 g odżywki białkowej (u mnie białko ryżowe GymBeam o smaku czekoladowym)
- 6 jajek
- 110 g kremu białkowego GymBeam (o smaku orzecha laskowego)
- 200 g erytrytolu lub stewii
- 20 g kakao
- 2 budynie waniliowe (łącznie 80 g proszku)
- 150 g mleka sojowego
Składniki na wierzch ciasta:
- 20 g sucharków
przygotowanie
Z podanych proporcji otrzymasz ciasto na formę o średnicy 24 cm. Daje to 16 porcji, a każda z porcji to: 200 kalorii, 16 g węglowodanów, 20 g białka, 7 g tłuszczu.
Przygotowanie chrupiącego spodu:
- Sucharki zmiel (np. w malakserze).
- Zmielone sucharki wymieszaj z kremem białkowym.
- Powstałą masę wylep spód formy.
Przygotowanie białkowego sernika:
- Wszystkie składniki, czyli twaróg, odżywkę białkową, jajka, krem białkowy, erytrytol lub stewię, kakao, budynie waniliowe oraz mleko sojowe zblenduj na gładką, puszystą masę. Polecam użyć blendera ręcznego.
- Powstałą masę przełóż do garnka i podgrzewaj do momentu zagotowania. Na początku zamieszaj całość co jakiś czas, a kiedy masa zacznie robić się ciepła, mieszaj już przez cały czas.
- Kiedy całość zagotuje się, zdejmij z ognia i wylej na wcześniej przygotowany spód, po czym wyrównaj.
- Sucharki na wierzch ciasta zmiel i posyp nimi masę serową. Całość włóż na noc do lodówki, aby ciasto stężało.
Sprawdź inne przepisy na ciasta i desery bez pieczenia – https://viagusto.pl/category/przepisy/rodzaj-dania/bez-pieczenia/
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Taborety gazowe – 4 wyjątkowe korzyści, które zapewniają. Sprawdź!
- Sałatki i dania z makaronem – zobacz 10 przepisów
- Figowa owsianka na mleku owsianym
- Jesienne przepisy na obiady – 20 PRZEPISÓW
- Ciasto Oreo bez pieczenia – prosty przepis
- Smak i temperatura kawy – to nie bez znaczenia, jakie filiżanki wybierzesz





Artykuł powstał przy współpracy z gymbeam.pl.
1 komentarzy
[…] […]