Słodkie babeczki na śniadanie? Tak, to możliwe! Płatki kukurydziane, kasza jaglana, olej kokosowy i owoce – bardzo dobre połączenie na pozytywny początek dnia. Cukier, którego użyłam w przepisie możesz zastąpić innym słodzikiem. Owoce są także Twoim wyborem – wybierz te, które najbardziej lubisz 🙂
Mam nadzieję że przepis spodoba Ci się, zapraszam do obejrzenia krótkiego filmiku przedstawiającego przygotowanie babeczek 🙂

składniki
- 200 g kaszy jaglanej
- 400 ml wody
- 100 g płatków kukurydzianych
- 150 ml stopionego oleju kokosowego
- 50 g wiórków kokosowych
- 3 łyżki cukru
- cynamon
- kurkuma
- owoce (u mnie borówki, banan, maliny)
- czekolada (gorzka)
Sprawdź inne przepisy na wegańskie dania – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Jajka wielkanocne – 8 przepisów na jajka faszerowane i inne przepisy z jajkami!
- Tort szpinakowy z jajkami – pomysł na śniadanie wielkanocne!
- Sałatki na Wielkanoc – 12 PRZEPISÓW
- Czekoladowe ciasto bez pieczenia – orzechowy łom!
- Przepisy na szybkie ciasta bez pieczenia! 15 pysznych przepisów
- Jajka w panierce – panierowane jajka faszerowane