Ciasteczka, które przygotujesz w 5 minut! Jako bazę wykorzystałam ciasto francuskie. Połączenie borówek, czekolady i orzechów jest naprawdę nieziemskie!
Przepis na ciasto francuskie z borówkami

składniki
- 1 op. ciasta francuskiego (275 g)
- 200 g borówek (może być borówka ze słoika)
- 30 g orzechów laskowych
- 40 g czekolady (użyłam gorzkiej)
- cukier puder do posypania
przygotowanie
- Ciasto francuskie pokrój na 12 kwadratów. Na środku każdego rozłóż borówki, posiekane orzechy oraz posiekaną czekoladę.
- Następnie każdy prostokąt złóż na pół po przekątnej i zlep ze sobą końce. Możesz też stworzyć inne kształty ciasteczek.
- Ciastka piecz 15 minut w 200 stopniach Celsjusza. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
Sprawdź inne przepisy na ciastka i ciasteczka – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).


