Strona główna PrzepisyDietaWegańskaDynia w szybkiej zalewie bez octu – dynia marynowana

Dynia w szybkiej zalewie bez octu – dynia marynowana

podpis: Monika Jerzak
0 min (czas czytania)

Przepis na dynię marynowaną w pysznej zalewie bez octu. Dzięki temu przepisowi przez cały rok będziesz mieć dostęp do pysznej dyni. Zalewa sprawi, że dynia przybierze lekko słodki, cynamonowy smak – idealnie sprawdzi się jako dodatek do deserów, ciast, a także placuszków.

Dynia w zalewie bez octu

Drukuj
Proporcje na: 3 - 4 duże słoiki Czas przygotowania: Czas pieczenia/gotowania:
Wartości odżywcze: 200 kalorie: 20 grams tłuszcz:
Ocena: 4.8/5
( 35 głos/y )

składniki

  • 1,5 kg dyni
  • 1,5 l wody
  • 100 g cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • garść rodzynek

przygotowanie

  1. Dynię obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Ułóż ją w słoikach.
  2. Wodę, cukier, cynamon, cukier waniliowy, sok z cytryny i rodzynki zagotuj. Przygotowaną zalewą zalej dynię i zakręć słoiki.
  3. Słoiki ułóż ciasno w garnku (na spód pod słoiki warto położyć kilka kartek papieru/gazety). Słoiki zalej wodą tak, aby sięgała do połowy wysokości słoików. Całość gotuj przez około 15 minut.
Wypróbowałeś ten przepis?
Podziel się efektem i oznacz mnie na Instagramie @viagustopl

Sprawdź inne przepisy na desery – klik.

Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:


Sprawdź najnowsze przepisy

1 komentarzy

Co o tym sądzisz?

Korzystając z tego formularza, wyrażasz zgodę na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych przez tę witrynę zgodnie z Polityką Prywatności.