Domowa granola w wersji niskokalorycznej! Granola idealnie sprawdzi się jako dodatek do jogurtu lub mleka na śniadanie, czy też zdrową i pożywną przekąskę między posiłkami.
Granolę przygotowałam z dodatkiem żurawiny, jabłka, cynamonu i bakalii. Bazą granoli są płatki owsiane. Całość słodzona syropem klonowym.
Ile czasu piec domową granolę?
Domową granolę należy piec około 1 godz. 30 min w piekarniku nagrzanym do 110 stopni Celsjusza. Co 20 minut zamieszaj granolę, ale równo się upiekła.
Domowa granola – PRZEPIS

składniki
- 150 g płatków owsianych
- 1 jabłko
- 70 g suszonej żurawiny
- 1 łyżeczka cynamonu
- 5 łyżek płatków migdałowych
- 3 łyżki ziaren słonecznika
- 3 łyżki sezamu
- 2 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżka oleju
- szczypta soli
przygotowanie
- Jabłko pokrój w drobną kostkę.
- Wszystkie składniki wymieszaj i wysyp na blachę do pieczenia.
- Włóż do piekarnika nagrzanego do 110 stopni Celsjusza i piecz przez 1 godzinę i 30 minut. Co 20 minut zamieszaj.
Sprawdź inne przepisy na śniadania – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:



Sprawdź najnowsze przepisy
- Czekoladowe CIASTO NESQUIK – ciasto z kremem i czekoladowymi kulkami
- Ile wynosi podatek od garażu?
- Przepisy na Tłusty Czwartek
- Jakie są najważniejsze kwestie dotyczące serwisowania i konserwacji pralki do zabudowy?
- Jak obliczyć BMI i kalorie – sprawdź z BeDiet Catering
- Wegański SERNIK Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ – ciasto z tofu