Przepis na jeden z najprostszych deserów z czekoladą – czyli domowa gorąca czekolada! Ta czekolada do picia wzbogacona jest korzennymi przyprawami. Dodatek cynamonu i imbiru sprawia, że czekolada przybiera intensywnego smaku i rozgrzewa w zimowe wieczory.
Czekoladę przygotowałam na bazie mleka z orzechów laskowych, które idealnie pasuje do takiego deserku. Jeśli chcesz przygotować wersję gorącej czekolady “na bogato”, na wierzch dodaj bitą śmietanę. Całość możesz polać również sosem karmelowym i posypać cynamonem.
W czym podać czekoladę do picia?
Wiadomo nie od dziś, że jemy również oczami, więc nie możemy zapominać o aspekcie wizualnym i dlatego czekoladę na gorąco polecam podać w efektownej szklance, jaką jest widoczna na zdjęciach szklanka marki La Rochere. To naczynie z kolekcji Lyonnais.
Szklanka jest wytrzymała – ma grube ścianki, dzięki czemu będzie dobrze utrzymywać ciepło i konsystencję gorącej czekolady. Dodatkowo dobrze leży w dłoni i można ją myć w zmywarce! Szklankę znajdziesz tutaj – https://e-kuchcikowo.pl/9157-lyonnais-szklanka-szara-200ml
Sprawdź również inne przepisy, które możesz podać w szkle La Rochere:
PRZEPIS – DOMOWA GORĄCA CZEKOLADA
Sprawdź przepisy na inne desery z czekoladą:
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Artykuł powstał przy współpracy ze sklepem e-kuchcikowo.pl.