Smak batonów Bounty zamknięty w czekoladzie. Bardzo prosty przepis!

składniki
Nadzienie:
- 130 g wiórków kokosowych
- 200 g mleczka kokosowego
- 50 g cukru pudru
- 1 cukier waniliowy
Czekolada:
- 150 g czekolady (użyłam gorzkiej)
- 2 płaskie łyżki oleju kokosowego
przygotowanie
- Wiórki kokosowe, mleczko kokosowe, cukier puder i cukier waniliowy wymieszaj.
- Czekoladę z dodatkiem oleju kokosowego rozpuść w kąpieli wodnej. Ja użyłam gorzkiej czekolady 80%, więc do roztopionej dodałam łyżkę cukru pudru.
- Czekoladę możesz przygotować w przeznaczonych do tego foremkach, ale tak naprawdę wystarczy trochę folii aluminiowej i jakiekolwiek pudełko lub forma do pieczenia. Użyłam kwadratowej formy do pieczenia. Spód wyłóż folią aluminiową (dzięki temu czekolada na pewno nie przyklei się do naczynia i łatwo ją wyciągniesz).
- Na folię aluminiową wylej połowę roztopionej czekolady i równomiernie rozprowadź. Włóż na 10 minut do lodówki. Na stężałą warstwę czekolady wyłóż masę kokosową, rozprowadź ją równomiernie i mocno dociśnij. Na wierzch wylej pozostałą część czekolady. Włóż na kilka godzin do lodówki. Gotowe!
porady
Do smaku czekolady bardzo pasuje mięta - do kokosowego nadzienia możesz dodać miętowy olejek spożywczy.





