Szukasz nowych smaków? Szukasz pomysłu na awokado? Ten dip przygotujesz w kilka minut.
Dip ma wiele zastosowań. Możesz stosować go jako dodatek do warzyw, sałatek, kanapek, tostów, a także dodawać do sosów, zup i innych dań.
Przepis na dip z awokado

składniki
- 1 awokado
- 100 g pomidorów (świeżych lub z puszki)
- 50 g papryki konserwowej (możesz też użyć pieczonej papryki)
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy
- natka pietruszki
- sól, pieprz
przygotowanie
Awokado, pomidory i paprykę zblenduj. Następnie wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą oraz posiekaną natką pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
Używaj jako dip do potraw, pasta do chleba, albo jako dodatek do potraw (dip można np. dodać do sosu, aby poprawić jego smak). Dip idealnie pasuje również do tostów, zapiekanek.
Sprawdź inne przepisy na przekąski – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Pomysły na ciasta bez jajek – AŻ 20 PRZEPISÓW
- Sałatka jarzynowa warstwowa
- Surówka do obiadu z cukinii, papryki, marchewki i ogórka
- Szybka kolacja na ciepło – 20 przepisów
- Co zrobić z pieczarek? Ponad 20 przepisów z pieczarkami!
- CIASTO GIOTTO – ciasto z orzechami laskowymi

