Szukasz nowych smaków? Szukasz pomysłu na awokado? Ten dip przygotujesz w kilka minut.
Dip ma wiele zastosowań. Możesz stosować go jako dodatek do warzyw, sałatek, kanapek, tostów, a także dodawać do sosów, zup i innych dań.

składniki
- 1 awokado
- 100 g pomidorów (świeżych lub z puszki)
- 50 g papryki konserwowej (możesz też użyć pieczonej papryki)
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy
- natka pietruszki
- sól, pieprz
przygotowanie
Awokado, pomidory i paprykę zblenduj. Następnie wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą oraz posiekaną natką pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
Używaj jako dip do potraw, pasta do chleba, albo jako dodatek do potraw (dip można np. dodać do sosu, aby poprawić jego smak). Dip idealnie pasuje również do tostów, zapiekanek.

