Mini deserki pistacjowe to szybki przepis idealny na każdą okazję! Deserki składają się z kilku prostych składników, które łączą się w przepyszną całość.
Spis treści:
W czym przygotować deserki z pistacjami?
Te małe deserki pistacjowe polecam przygotować w małych szklankach, słoiczkach lub specjalnych kubeczkach na deserki. Ja użyłam plastikowych pojemniczków o pojemności 120 ml. W takich małych pojemniczkach deserki są poręczne, więc idealnie sprawdzą się na słodki stół.
Jakiego kremu pistacjowego użyć do deserków?
Do pistacjowych deserków polecam użyć kremu pistacjowego, w którym pistacje są pierwszym składnikiem na liście. Dzięki temu krem ma intensywny smak pistacji. Ja użyłam kremu pistacjowego o zawartości pistacji 45%. Warto również sprawdzić, czy skład kremu jest dobry – czyli czy nie ma oleju palmowego, konserwantów, czy barwników.


Przepis na deserki pistacjowe
Ile kalorii ma deser z kremem pistacjowym?
Z podanych proporcji otrzymasz 6 pistacjowych deserków. Jeden deserek ma:
- kalorie – 412 kcal
- węglowodany – 25,1 g
- białko – 6,3 g
- tłuszcze – 31,3 g
Zobacz również inne przepisy na deserki w kubeczkach
- deser Niebo W Gębie
- deserki KitKat
- miętowe deserki z czekoladą
- deserki Twix z toffi
- bananowe deserki na zimno
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:


