Te małe deserki Dakłas to przepis inspirowany ciastem dacquoise. Deserki rozpływają się w ustach! To połączenie kakaowych herbatników, krówkowego kremu z daktylami i orzechami włoskimi oraz chrupiących bezików. Ten przepis sprawdzi się na każdą okazję.
Spis treści:
Jak zrobić krówkowy krem do Dakłas?
Krem do ciasta lub deserków Dakłas jest bardzo prosty w przygotowaniu. Wystarczy mascarpone ubić ze śmietanką kremówką, a następnie dodać kajmak (czyli masę krówkową z puszki). Na koniec do kremu dodajemy pokrojone daktyle i orzechy włoskie. Całość mieszamy i gotowe! Dokładny przepis znajdziesz poniżej.
Jak przechowywać deserki w pojemniczkach?
Gotowe deserki w pojemniczkach należy przechowywać w lodówce. Polecam włożyć je do zamykanego pojemnika lub każdy deserek owinąć folią spożywczą.


Przepis na deserki Dakłas
Ile kalorii ma deser Dakłas w pojemniczku?
Z podanych proporcji otrzymasz 8 deserków Dakłas. Jeden deserek ma:
- kalorie – 352 kcal
- węglowodany – 26,6 g
- białko – 5,4 g
- tłuszcze – 24,7 g
Zobacz również inne przepisy na deserki w pojemniczkach
- deser kokosowa Princessa
- deserki Kinder Bueno
- wiśniowe deserki Filadelfia
- zielony deser Shrek
- mini deserki KitKat
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
