Przepis na deser piernikowy z korzennymi ciasteczkami, powidłem śliwkowym, waniliowym kremem z kaszy manny i polewą czekoladową.
Ten deserek będzie świetną alternatywą dla piernika – przepis jest bez pieczenia, więc nie wymaga dużo pracy. A dodatkowo ma małą formę, więc to kolejny atut. Zobacz jak zrobić deser z kaszą manną.
Jak zrobić deserki w słoiczku?
Składniki deserków należy umieścić warstwami w pucharku lub małym, poręcznym słoiczku deserowym.
Ja używam słoiczków marki La Rochere – są to słoiczki z kolekcji Delice, które mają 260 ml, ale są również mniejsze pojemności (100 ml oraz 160 ml). Słoiczki wykonane są z grubego prasowanego szkła, a znajdziesz je tutaj – https://e-kuchcikowo.pl/9239-delice-naczynie-duze
Sprawdź również inne przepisy, które możesz podać w szkle La Rochere:
PRZEPIS – DESER PIERNIKOWY
Sprawdź inne przepisy z przyprawą do piernika:
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Artykuł powstał przy współpracy ze sklepem e-kuchcikowo.pl.