Połączenie mięty, czekolady i bitej śmietany – czyli przepyszny deser miętowy! Te mini deserki z gorzką czekoladą to połączenie kilku idealnie łączących się warstw.
Deserki przygotujesz z dodatkiem świeżej mięty, która sprawia, że całość jest niezwykle aromatyczna i orzeźwiająca. Warstwa kakaowych herbatników dodaje chrupkości, a krem z mascarpone i bita śmietana sprawiają, że deserki są delikatne i kremowe. Warto wypróbować ten przepis na każdą okazję – czy to jako deser do kawy, czy deserki na imprezę.
Spis treści:
W czym zrobić miętowe deserki z czekoladą?
Te deserki z miętą i czekoladą polecam przygotować w małych szklankach, słoiczkach lub pojemniczkach do deserków. Ja użyłam plastikowych pojemniczków o pojemności 160 ml. Takie pojemniczki można znaleźć na Allegro, czy w sklepach z artykułami gospodarczymi.
Jak długo można przechowywać deserki z miętą?
Gotowe deserki przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 2 dni od przygotowania.


Przepis na deser miętowy z czekoladą
Zobacz również inne przepisy na deserki w pojemniczkach
- deserki Oreo
- kokosowe deserki Bounty
- deserki Snickers
- deserki Nesquik z bitą śmietaną
- brzoskwiniowe deserki z galaretką
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
