Deser Kora Orzechowa to przepis inspirowany kultowym ciastem o tej samej nazwie. To połączenie biszkoptów, bakalii, budyniowego kremu na bazie syropu brzoskwiniowego, a także Delicji, brzoskwiń z syropu i galaretki.
Spis treści:
W czym przygotować deser Kora Orzechowa?
Deserki Kora Orzechowa polecam przygotować w szklankach, małych słoiczkach lub specjalnych kubeczkach na deserki. Ja użyłam szklanek o pojemności 250 ml i uzyskałam 8 deserków. Możesz też użyć mniejszych szklanek lub kubeczków – wtedy otrzymasz więcej deserków.
Jak zrobić budyń na syropie z brzoskwiń?
Aby przygotować budyń na syropie z brzoskwiń, na początku należy zagotować 250 ml wody. Syrop z jednej puszki brzoskwiń (około 350 g syropu) wymieszaj z dwoma żółtkami i dwoma opakowaniami budyniu z cukrem. Do gotującej się wody dodaj syrop z żółtkami i budyniem, po czym mieszając doprowadź do zagotowania.
Aby przygotować krem budyniowy na bazie masła, 250 g masła utrzyj, a pod koniec dodaj 100 g cukru pudru. Następnie dodawaj po łyżce wystudzonego budyniu, cały czas ucierając. Gotowy krem możesz użyć do ciast i deserów – na przykład do deserków Kora Orzechowa, na które przepis znajdziesz poniżej.
Jak przechowywać desery w szklankach?
Deserki w szklankach przechowuj w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku lub owinięte folią spożywczą.


Przepis – deser Kora Orzechowa
Zobacz również inne przepisy na desery w szklance:
- przepis na deser 3 BIT w szklance
- deser Kinder Country
- fit deser Raffaello
- przepis na wuzetkę w formie deseru
- deser Góra Lodowa
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:


