Przepis na deser bananowy na zimno z galaretką! Deserki są lekkie, proste w przygotowaniu i pięknie wyglądają. Możesz przygotować je zarówno jako deser do niedzielnej kawy, jak i na spotkania rodzinne, czy na słodki stół.
W czym zrobić deserki bananowe na zimno?
Te bananowe deserki polecam przygotować w małych szklankach lub w specjalnych pojemniczkach do deserków (kubeczkach). Takie pojemniczki są najczęściej plastikowe, ale wielokrotnego użytku. Można je kupić np. na Allegro. Ja użyłam kubeczków o pojemności 160 ml.
Jak zapobiec ciemnieniu banana w deserkach?
Aby banan nie ciemniał, należy skropić go sokiem z cytryny. To skuteczna metoda, a do tego sok z cytryny dodaje lekko kwaśnego smaku, co sprawia, że deserki są jeszcze pyszniejsze.
Jak przechowywać ten bananowy deser z galaretką?
Bananowy deser z galaretką należy przechowywać w lodówce i spożyć go w ciągu 2 dni od przygotowania.


Przepis na deser bananowy na zimno
Zobacz również inne przepisy na deserki w pojemniczkach:
- orzechowy deser Hanuta
- deser Nesquik z bitą śmietaną
- deserki Snickers
- kawowy deser z mascarpone
- deser szarlotka z orzechami włoskimi
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:


