Przepis na puszystą piankę z czekoladą i żółtkami. Ten czekoladowy deser z bitą śmietaną jest niezwykle pyszny – ma delikatną konsystencję, ale intensywny smak. Dodatkowo przygotujesz go dosłownie w kilka chwil.
Do zrobienia tego prostego deserku potrzebujesz podstawowych składników, czyli śmietanka 30%, żółtka, czekolada i cukier. Polecam również dodać ekstrakt waniliowy, który jeszcze bardziej podkręci smak deserków. Dokładny przepis wraz z proporcjami znajdziesz poniżej.
Słoiczki do deserków
Jakie słoiczki deserowe wybrać? Przede wszystkim ładne, zgrabne i z wytrzymałego szkła. Ja najczęściej używam słoiczków francuskiej marki La Rochere, które polecam! Są to słoiczki z kolekcji Delice.
Zarówno te słoiczki do deserków, jak i inne produkty La Rochere znajdziesz w sklepie e-kuchcikowo.pl. Styl szkła pasuje niemal do każdej stylizacji – sprawdzą się jako zastawa na eleganckiej uroczystości, a także jako szkło podczas luźnego spotkania ze znajomymi.
Sprawdź również inne przepisy, które możesz podać w szkle La Rochere:
PRZEPIS – CZEKOLADOWY DESER
Sprawdź przepisy na inne desery w słoiczkach:
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Artykuł powstał przy współpracy ze sklepem e-kuchcikowo.pl.