Pyszny deser na zimno, czyli ciasto z mrożonymi truskawkami i czekoladowym kremem na biszkoptach. Ciasto sprawdzi się na każdą okazję!
Czy ciasto można przygotować z innymi owocami?
Tak, ciasto możesz przygotować z innymi owocami. Świetnie sprawdzą się maliny, borówki, jagody, mango, czy wiśnie. Dobierz też galaretkę do wybranych owoców.
Czy do ciasta można użyć świeżych truskawek?
Tak, to ciasto z czekoladowym kremem możesz przygotować ze świeżych truskawek, Pamiętaj tylko, że galaretka ze świeżymi truskawkami będzie dłużej tężeć, więc należy dłużej poczekać, zanim wyłożysz ją na biszkopty.
Jakiej czekolady użyć do kremu z mascarpone i śmietanką?
Do kremu polecam użyć dobrej jakości mlecznej czekolady. Jednak jeśli wolisz bardziej intensywne smaki, możesz połowę ilości mlecznej czekolady zamienić na gorzką czekoladę. Możliwe, że trzeba będzie wtedy dodać więcej cukru pudru.
Przepis na ciasto z mrożonymi truskawkami
Zobacz również inne przepisy na ciasta na zimno:
- kremowy sernik z mango i mascarpone
- ciasto z serkiem philadelphia
- sernik na zimno z Ptasim Mleczkiem
- kremówka bez pieczenia na krakersach
- ciasto Coca Cola