Przepis na ciasto z mascarpone, skyrem i malinami – to pyszna czekoladowa rolada! Ciasto jest lekkie, delikatne, ale dzięki malinom wyraziste. Czekoladowe ciasto jest miękkie, więc z łatwością zwiniesz z niego roladę.
Jak zrobić czekoladową roladę z malinami?
Przygotowanie rolady rozpoczynamy od zrobienia czekoladowego ciasta na bazie ubitych jajek z cukrem pudrem. Ciasto pieczemy i jeszcze ciepłe zwijamy w roladę.
Następnie przygotowujemy krem, czyli mascarpone mieszamy ze skyrem i cukrem pudrem. Na koniec dodajemy również maliny. Tak przygotowanym kremem smarujemy ciasto i ponownie zwijamy je w roladę.
Ciasto z mascarpone – przepis krok po kroku
Sprawdź inne przepisy na ciasta – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Czekoladowe ciasto z wiśniami i chałwą
- Najlepszy deser RAFAELLO
- Gulasz z czerwonej fasoli
- Prosty przepis na pyszne i pulchne jagodzianki
- Deser z malinami i kremem Patissiere
- Kasza gryczana z pieczarkami (prosty przepis)




