Przepis na ciasto z mascarpone, skyrem i malinami – to pyszna czekoladowa rolada! Ciasto jest lekkie, delikatne, ale dzięki malinom wyraziste. Czekoladowe ciasto jest miękkie, więc z łatwością zwiniesz z niego roladę.
Jak zrobić czekoladową roladę z malinami?
Przygotowanie rolady rozpoczynamy od zrobienia czekoladowego ciasta na bazie ubitych jajek z cukrem pudrem. Ciasto pieczemy i jeszcze ciepłe zwijamy w roladę.
Następnie przygotowujemy krem, czyli mascarpone mieszamy ze skyrem i cukrem pudrem. Na koniec dodajemy również maliny. Tak przygotowanym kremem smarujemy ciasto i ponownie zwijamy je w roladę.
Ciasto z mascarpone – przepis krok po kroku
Sprawdź inne przepisy na ciasta – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Przepis na rurki z kremem budyniowym
- Deserki z mascarpone – 15 prostych przepisów
- Deser bananowy na zimno (w pojemniczku)
- Dobry placek drożdżowy z serem – jak u babci!
- Racuchy drożdżowe kładzione łyżką – przepis z budyniem
- Kawowe ciasteczka z bezą i malinowym kremem!