To zaskakujące ciasto Zielona Wyspa to okręgi ciasta szpinakowego zatopione w puszystym kremie z cytrynową galaretką. Ciasto nie tylko pięknie wygląda, ale też smakuje wyśmienicie! Ciasto Zielona Wyspa jest lekkie, orzeźwiające i sprawdzi się na każdą okazję.
Spis treści:
Jakiego szpinaku użyć do ciasta?
Do ciasta ze szpinakiem najlepiej użyć rozdrobnionego szpinaku mrożonego. Szpinak należy całkowicie rozmrozić przed przygotowaniem ciasta.
Jakiej galaretki użyć do przygotowania ciasta?
Do przygotowania tego ciasta najlepiej sprawdzi się galaretka cytrynowa. Jej smak świetnie pasuje do ciasta ze szpinakiem, a kolor pięknie wygląda w połączeniu z zielonym ciastem.
Do kremu jogurtowego możesz też użyć przezroczystej galaretki. Natomiast na wierzch ciasta możesz użyć galaretki o innym smaku i kolorze. Dobrym wyborem będzie galaretka pomarańczowa, brzoskwiniowa, czy agrestowa.
Jak przechowywać ciasto z galaretką?
Ciasto z galaretką należy przechowywać w lodówce. Najlepiej przechowuj je w zamykanym pojemniku lub owinięte folią spożywczą. Ciast z galaretką nie należy mrozić.


Przepis na ciasto Zielona Wyspa
Ile kalorii ma kawałek ciasta Zielona Wyspa?
Z podanych proporcji otrzymasz 16 porcji ciasta. Jedna porcja ciasta Zielona Wyspa ma:
- kalorie – 323 kcal
- węglowodany – 48,1 g
- białko – 7,5 g
- tłuszcze – 11,1 g
Zobacz również inne przepisy na ciasta z galaretką
- biszkopt z kremem budyniowym, winogronami i galaretką
- ciasto z morelami i galaretką
- malinowe ciasto z Ptasim Mleczkiem
- ciasto Balladyna bez pieczenia
- sernik na zimno z borówkami i galaretką
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:

