Przepis na proste ciasto bez pieczenia na podłużnych biszkoptach. To ciasto z serkiem philadelphia jest delikatne, puszyste, a warstwa dżemu porzeczkowego z galaretką to idealne przełamanie.
Jak zrobić krem z serka philadelphia do ciasta?
Krem do ciasta przygotujesz z serka philadelphia, mascarpone, śmietanki kremówki, a także cukru pudru i ekstraktu waniliowego. Wystarczy, że serek philadelphia, mascarpone i śmietankę ubijesz przez 5-6 minut, a następnie dodasz cukier puder i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj i gotowe! Dokładny przepis na krem znajdziesz poniżej.
Czy można użyć innego dżemu do warstwy z galaretką?
Tak, zamiast dżemu z czerwonej porzeczki możesz użyć też dżemu z innych owoców. Najlepiej sprawdzą się kwaśne dżemy, czyli wiśniowy, agrestowy, malinowy lub z czarnej porzeczki. Możesz również użyć wybranego smaku galaretki, który będzie najlepiej pasował do użytego dżemu.
Jak długo chłodzić ciasto w lodówce przed podaniem?
Po przygotowaniu warto włożyć ciasto na całą noc do lodówki, jednak już po 4-5 godzinach w lodówce ciasto powinno odpowiednio się schłodzić.
Przepis na ciasto z serkiem philadelphia
Zobacz również inne przepisy na ciasta bez pieczenia:
- czekoladowe ciasto Merci
- kolorowy sernik na zimno
- malinowe ciasto z Ptasim Mleczkiem
- kremówka na krakersach bez pieczenia
- brzoskwiniowe ciasto z galaretką