Piernikowy biszkopt przekładany kremem i pierniczkami to pyszna propozycja na każdą okazję! To ciasto z pierniczkami i kremem warto przygotować zarówno na święta, jak i na imieniny, urodziny, czy po prostu jako deser do kawy.
Jak zrobić biszkopt z przyprawą do piernika?
Aby przygotować piernikowy biszkopt, do biszkopta dodaj trochę mniej mąki, a zamiast tego dodaj przyprawę do piernika. Możesz również dodać kakao, cynamon i inne korzenne przyprawy. Dokładny przepis na taki biszkopt znajdziesz poniżej.
Jakiego mleka użyć do ugotowania budyniu do kremu budyniowego?
Aby ugotować pyszny budyń do kremu budyniowego, najlepiej użyć pełnotłustego mleka (czyli co najmniej 3,2% tłuszczu). Budyń przygotowany na takim mleku będzie najsmaczniejszy – bardziej kremowy i będzie miał bogatszy smak. Jednak możesz też użyć mniej tłustego mleka lub napoju roślinnego (np. sojowego lub owsianego).
Jakich pierniczków użyć do przełożenia ciasta?
Do przełożenia ciasta użyj nadziewanych pierniczków w czekoladzie. Ja użyłam pierniczków w kształcie serduszek z nadzieniem śliwkowym. Świetnie sprawdzą się również pierniczki z nadzieniem wiśniowym lub truskawkowym.
Przepis na ciasto z pierniczkami
Zobacz również inne pyszne przepisy na ciasta:
- ciasto z Cappuccino i bezą
- tradycyjne ciasto Królewiec
- makowe ciasto z kremem cytrynowym
- orzechowe ciasto Specjał
- wilgotna babka karmelowa
- czekoladowe ciasto Merci