Przepis na biszkopt przekładany pysznym kremem z mleka zagęszczonego oraz herbatnikowymi kuleczkami w czekoladzie – czyli przepis na ciasto z Maltesers lub Malti Keks.
Dzięki kuleczkom to ciasto prezentuje się przepięknie! Delikatny kakaowy biszkopt łączy się z puszystym kremem oraz wyrazistymi i chrupiącymi kuleczkami w czekoladzie. Całość ciasta współgra wręcz idealnie. Ten przepis sprawdzi się na każdą okazję, a także bez okazji.
Jak zrobić ciasto z herbatnikowymi kuleczkami w czekoladzie?
Przygotowanie tego ciasta to kilka prostych kroków:
- zrób biszkopt z kakao,
- mleko zagęszczone ubij z żółtkami, a następnie zagotuj,
- wykonaj masę – masło utrzyj z wcześniej przygotowanym mlekiem zagęszczonym z żółtkami,
- upieczony biszkopt przełóż kremem wymieszanym z herbatnikowymi kuleczkami w czekoladzie,
- wierzch ciasta posmaruj drugą częścią kremu i udekoruj kuleczkami.
Dokładny przepis oraz proporcje składników na ciasto z Maltesers znajdziesz poniżej.
Sprawdź również inne przepisy na ciasta z kakaowym biszkoptem:
PRZEPIS – CIASTO Z MALTESERS
Sprawdź przepisy na inne ciasta – https://viagusto.pl/category/przepisy/rodzaj-dania/ciasta/