Pewnie kojarzysz ciasto Rafaello robione na herbatnikach – bardzo szybkie i pyszne. W swojej szafce znalazłam macę (placki, które w składzie mają tylko mąkę i wodę, polecam razową macę z firmy Sonko 🙂 ), dzięki czemu wymyśliłam zdrową wersję tego ciasta! Lekko zmieniłam również krem – tak, aby całość była zdrowa i wegańska. Do kremu użyłam cukier, ale równie dobrze możesz zastąpić go zamiennikami 🙂 Gwarantuję, że całość niemalże nie odbiega od znanej wersji.
Zapraszam do obejrzenia przepisu 🙂
Zdjęcia czytelników:
Patryk o przepisie na to FIT ciasto Rafaello:
“Proste w przygotowaniu, w zdrowej wegańskiej wersji jest rewelacyjne”
PRZEPIS NA FIT CIASTO RAFAELLO
Sprawdź inne przepisy na ciasta i desery bez pieczenia – kliknij tutaj.