Pewnie kojarzysz ciasto Rafaello robione na herbatnikach – bardzo szybkie i pyszne. W swojej szafce znalazłam macę (placki, które w składzie mają tylko mąkę i wodę, polecam razową macę z firmy Sonko 🙂 ), dzięki czemu wymyśliłam zdrową wersję tego ciasta! Lekko zmieniłam również krem – tak, aby całość była zdrowa i wegańska. Do kremu użyłam cukier, ale równie dobrze możesz zastąpić go zamiennikami 🙂 Gwarantuję, że całość niemalże nie odbiega od znanej wersji.
Zapraszam do obejrzenia przepisu 🙂
Zdjęcia czytelników:

Patryk o przepisie na to FIT ciasto Rafaello:
„Proste w przygotowaniu, w zdrowej wegańskiej wersji jest rewelacyjne”
PRZEPIS NA FIT CIASTO RAFAELLO
Sprawdź inne przepisy na ciasta i desery bez pieczenia – kliknij tutaj.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Jajka z warzywami jak burgery!
- Deserki Dakłas w pojemniczkach
- Ciasto warszawskie – przepis
- Jednogarnkowy makaron z pieczarkami i parmezanem
- Muffiny Reeses z masłem orzechowym
- Deser Balladyna z malinami
