Zobacz tradycyjny i sprawdzony przepis na ciasto Królewiec, czyli miodowe kruche ciasto i puszysty biszkopt przekładany budyniowym kremem. To ciasto jest idealną propozycją na święta, urodziny, imieniny, a także na niedzielę do kawy.
Jak zrobić ciasto Królewiec?
Przygotowanie ciasta Królewiec rozpoczynamy od upieczenia dwóch blatów miodowego ciasta. Następnie przygotowujemy biszkopt z mąką ziemniaczaną. Kolejnym krokiem jest ugotowanie budyniowego kremu. Letnim kremem przekładamy kruche ciasto, wkładając w środek biszkopt. Ostatnim krokiem jest zrobienie polewy kakaowej. Dokładny przepis na ciasto Królewiec na dużą blachę znajdziesz poniżej.
Zobacz inne przepisy na pyszne ciasta.
Sprawdzony przepis na ciasto Królewiec
Zobacz również inne przepisy na tradycyjne ciasta:
- najprostszy sernik na kruchym cieście
- tradycyjny przepis na kremówkę
- przepis na wuzetkę
- przepis na metrowca