Prosty przepis na ciasto kokosowe bez cukru z egzotycznym mango! Ciasto przygotujesz na bazie kaszy jaglanej oraz mleczka kokosowego.
Jak zrobić spód do ciasta z daktyli i wiórek kokosowych?
Aby przygotować prosty spód do ciasta bez cukru, polecam użyć suszonych daktyli i wiórek kokosowych. Daktyle należy namoczyć w gorącej wodzie, a następnie odcedzić i zblendować. Następnie daktyle mieszamy z wiórkami kokosowymi i powstałą masą wylepiamy spód formy. Dokładny przepis na taki spód znajdziesz poniżej w przepisie na ciasto kokosowe bez cukru.
Czy zamiast pulpy z mango można użyć świeżego mango?
Tak, zamiast pulpy z mango możesz użyć świeżego, zblendowanego mango. Należy użyć dojrzałego mango, aby smak ciasta był tak pyszny, jak z pulpą.
Jakie inne ciasta można zrobić z kaszą jaglaną?
Kasza jaglana ma delikatny, lekko słodki smak, dlatego ciasta z kaszą jaglaną są naprawdę pyszne! Kaszę jaglaną można wykorzystać na wiele sposobów – zarówno dodać do kremu, jak i do ciasta, czy przygotować z niej sernik. Szczególnie polecam wypróbować przepis na ciasto Kinder Bueno z kaszy jaglanej oraz ten przepis na sernik z kaszy jaglanej z brzoskwiniami.


Przepis na ciasto kokosowe bez cukru:
Zobacz również inne przepisy na ciasta bez cukru:
- daktylowe ciasto z nasionami chia
- owsiana babka bez cukru
- FIT sernik bez pieczenia
- ciasto z aronią bez cukru
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:

