Lubisz kokosową Princessę? Ciasto Kokosowa Princessa na pewno skradnie Twoje serce! To puszysty biszkopt z aksamitnym kremem i polewą. Zobacz, jak krok po kroku przygotować to ciasto.
Spis treści:
Z czego składa się ciasto Kokosowa Princessa?
Ciasto Kokosowa Princessa to połączenie kokosowego biszkoptu z kokosowo-mlecznym kremem oraz polewą z białej czekolady. To przepyszne ciasto, w którym wszystkie smaki łączą się ze sobą w nieziemską całość!
Zobacz też przepis na mini deser Kokosowa Princessa – https://viagusto.pl/kokosowy-deser-princessa/
Jak zrobić biszkopt z wiórkami kokosowymi?
Aby przygotować biszkopt z wiórkami kokosowymi, najpierw białka należy ubić na sztywną pianę. Następnie dodajemy partiami cukier i żółtka. Na koniec dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z wiórkami kokosowymi. Warto dodać też trochę mąki ziemniaczanej, aby biszkopt był bardziej biały.
Czym naponczować kokosowy biszkopt?
Kokosowy biszkopt można naponczować wodą z sokiem z cytryny, cukrem pudrem i alkoholem (np. rumem). Innym dobrym ponczem do biszkoptu z wiórkami kokosowymi jest woda z likierem kokosowym.
Jak zrobić dobry krem kokosowy?
Do przełożenia ciasta świetnym pomysłem jest zrobienie kremu kokosowego z dodatkiem mleka w proszku. Najpierw gotujemy budyń z dodatkiem masła, a po przestudzeniu dodajemy mleko w proszku i wiórki kokosowe. Dokładny przepis znajdziesz poniżej.
Jaka polewa pasuje do kokosowego ciasta?
Do kokosowego ciasta pasuje zarówno polewa z białej czekolady, jak i polewa z czekolady mlecznej lub gorzkiej. Jednak w przepisie na ciasto Kokosowa Princessa zdecydowanie najlepiej pasuje polewa z białej czekolady.


Przepis na ciasto Kokosowa Princessa
Ile kalorii ma kawałek ciasta Kokosowa Princessa?
Z podanych proporcji otrzymasz 16 kawałków ciasta. Jeden kawałek tego kokosowego ciasta z kremem ma:
- kalorie – 360 kcal
- węglowodany – 39,5 g
- białko – 8,3 g
- tłuszcze – 18,7 g
Zobacz również inne przepisy na ciasta z kokosem
- kruche ciasto z kokosową pianką
- kokosowo-malinowe ciasto bez pieczenia
- ciasto kokosowe z białą czekoladą
- kokosowa tarta na kakaowym spodzie
- kokosowe Fale Dunaju
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:

