Przepis na przepyszne ciasto Kinder Bueno na biszkopcie! Ten kakaowy biszkopt z aksamitnym kremem dosłownie znika z talerza w mgnieniu oka i rozpływa się w ustach. Ciasto będzie świetnym deserem na każdą okazję.
Spis treści:
Jak zrobić biszkopt z kakao?
Kakaowy biszkopt to idealna baza wielu tortów i ciast. Aby przygotować taki biszkopt, należy część mąki zastąpić kakao. Polecam użyć takich proporcji – na 5 jajek 150 g cukru, 100 g mąki i 40 g kakao. Mąkę mieszamy z kakao i biszkopt przygotowujemy dokładnie tak, jak standardowy biszkopt. Czyli ubijamy białka, następnie powoli dodajemy cukier, żółtka, a na koniec mąkę z kakao. Dokładny przepis na biszkopt z kakao znajdziesz poniżej.
Czym naponczować kakaowy biszkopt?
Do naponczowania biszkopta z kakao doskonale sprawdzi się:
– czarna herbata,
– kawa z cukrem,
– woda z cukrem i odrobiną alkoholu,
– woda z cukrem i sokiem z cytryny,
– woda z alkoholem (np. z likierem kawowym lub czekoladowym),
– sok wiśniowy lub malinowy.
Jaki krem zrobić do ciasta Kinder Bueno?
Najlepszym kremem do ciasta Kinder Bueno jest krem na bazie mascarpone, śmietanki kremówki i pasty lub masła z orzechów laskowych. Dodatkowo dobrym pomysłem jest dodanie białej czekolady, która jeszcze bardziej podkręca smak kremu. Dokładny przepis na krem Kinder Bueno znajdziesz poniżej.


Przepis na ciasto Kinder Bueno na biszkopcie
Ile kalorii ma kawałek ciasta Kinder Bueno?
Z podanych proporcji otrzymasz 16 porcji ciasta. Jedna porcja ma:
- kalorie – 483 kcal
- węglowodany – 41,9 g
- białko – 8 g
- tłuszcze – 31,6 g
Zobacz również inne przepisy na ciasta na biszkopcie
- ciasto Pistacjowe Niebo
- ciasto z Cappuccino i bezą
- winogronowe ciasto z kremem i galaretką
- ciasto z Maltesers
- orzechowe ciasto Specjał
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:

