To proste ciasto Biedronka na zimno robi wrażenie! Ciasto jest lekkie, a warstwy łączą się w pyszną całość. Wierzch ciasta to czerwona galaretka z ciasteczkami Oreo, przypominającymi kropki biedronki. Ciasto będzie deserem idealnym na każdą okazję.
Spis treści:
Jakich galaretek użyć do ciasta Biedronka?
Do jogurtowo-serkowego kremu najlepiej sprawdzi się przezroczysta galaretka. Ewentualnie możesz użyć galaretki cytrynowej lub o czerwonym kolorze – wtedy krem będzie czerwony. Natomiast na wierzch ciasta Biedronka użyj wybranej czerwonej galaretki – najładniejszy kolor uzyskasz z galaretki o smaku truskawkowym.
Czy ciasto z galaretką można zamrozić?
Ciast z galaretką nie należy mrozić, ponieważ po rozmrożeniu galaretka straci swoją konsystencję. Ciasta z galaretką przechowuj w lodówce (pod przykryciem).
Jak kroić ciasto z galaretką?
Do krojenia ciasta z galaretką użyj ostrego, cienkiego noża. Aby uzyskać ładne porcje ciasta, ciasto powinno być dobrze schłodzone, a nóż warto zanurzyć na chwilę przed krojeniem w gorącej wodzie.


Przepis na ciasto Biedronka
Ile kalorii ma kawałek ciasta Biedronka bez pieczenia?
Z podanych proporcji otrzymasz 12 porcji ciasta. Jedna porcja tego ciasta ma:
- kalorie – 255 kcal
- węglowodany – 36,7 g
- białko – 7,2 g
- tłuszcze – 8,7 g
Zobacz również inne przepisy na szybkie ciasta bez pieczenia
- ciasto Lotus bez pieczenia
- ciasto z mrożonymi truskawkami bez pieczenia
- sernik na zimno z mango
- ciasto Biały Lion bez pieczenia
- ciasto bez pieczenia z kaszą manną i galaretką
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:


