Przepis na przepyszne ciasto Biały Lion bez pieczenia. To ciasto na herbatnikach z kremem budyniowym z kajmakiem, przełożone ryżem preparowanym oraz z białą czekoladą na wierzchu. Ciasto sprawdzi się jako deser na każdą okazję.
Spis treści:
Jak zrobić krem do ciasta Biały Lion?
Krem do ciasta Biały Lion przygotuj na bazie mascarpone, śmietanki kremówki, budyniu i kajmaku (masy krówkowej). Na początek należy przygotować budyń z mleka, żółtek, mąki i cukru. Następnie w misce ubijamy mascarpone ze schłodzoną śmietanką kremówką. Kolejno dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu i kajmaku. Dokładne proporcje znajdziesz poniżej.
Jak długo ciasto Biały Lion powinno chłodzić się w lodówce?
Gotowe ciasto polecam włożyć na minimum 4-6 godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc. Dzięki temu warstwy ciasta połączą się, a krem stężeje.
W jakiej formie zrobić ciasto Biały Lion?
Poniższe proporcje są na kwadratową formę (taką o wymiarach 24×24 cm). Jeśli chcesz przygotować ciasto w dużej formie, pomnóż ilość składników 1,5 raza.


Przepis na ciasto Biały Lion bez pieczenia
Zobacz również inne przepisy na ciasta bez pieczenia
- ciasto Balladyna bez pieczenia
- sernik na zimno z mango
- ciasto z serkiem Philadelphia i dżemem
- prosty budyniowiec z arbuzem
- ciasto malinowa Delicja
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:


