Popękane ciastka bez jajek to przepis na ciasteczka kruche na zewnątrz, a miękkie i wilgotne w środku.
Dlaczego ciastka nazwałam podwójnie czekoladowymi? W składzie znajdziecie zarówno czekoladę, jak i kakao, co sprawia, że ciasteczka mają intensywny oraz pełny smak.
Do przepisu nie użyłam jajek – zastąpiłam je kleikiem z siemienia lnianego, który bardzo dobrze scala całość i sprawia, że ciastka nie są twarde.
Przepis na czekoladowe ciastka bez jajek
Sprawdź inne przepisy na ciastka i ciasteczka – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Monoporcja truskawkowa bez pieczenia
- Jakie suplementy wspierają układ nerwowy i poprawiają koncentrację?
- Domowa Nutella z daktyli
- Deser blok czekoladowy
- Przepis na kapustę zasmażaną






2 komentarze
A jeżeli chciałabym użyć jajka zamiast tego kleiku to ile ich dać?
2 jajka 🙂