Popękane ciastka bez jajek to przepis na ciasteczka kruche na zewnątrz, a miękkie i wilgotne w środku.
Dlaczego ciastka nazwałam podwójnie czekoladowymi? W składzie znajdziecie zarówno czekoladę, jak i kakao, co sprawia, że ciasteczka mają intensywny oraz pełny smak.
Do przepisu nie użyłam jajek – zastąpiłam je kleikiem z siemienia lnianego, który bardzo dobrze scala całość i sprawia, że ciastka nie są twarde.
Przepis na czekoladowe ciastka bez jajek
Sprawdź inne przepisy na ciastka i ciasteczka – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- 16 przepisów na proste jesienne desery
- Jak przechowywać przetwory – praktyczne porady
- Panierowana cukinia z frytkownicy beztłuszczowej
- Wilgotna babka karmelowa – PRZEPIS
- Sałatka na każdą okazję – warstwowa z jajkami
2 komentarze
A jeżeli chciałabym użyć jajka zamiast tego kleiku to ile ich dać?
2 jajka 🙂