Zobacz przepis na wyśmienite ciasteczka Malinowa Chmurka, inspirowane kultowym ciastem! To połączenie smaków jest przepyszne. Warto zrobić te ciasteczka na każdą okazję – sprawdzą się zarówno jako deser do niedzielnej kawy, jak i na uroczystości.
Z jakich warstw składają się ciasteczka Malinowa Chmurka?
Te ciasteczka składają się z kilku warstw. Na spodzie jest kruche ciasto. Kolejną warstwą jest malinowa frużelina zrobiona z dodatkiem mąki ziemniaczanej. Następna warstwa to waniliowy krem na bazie mascarpone, a ostatnią warstwą jest chrupiąca beza.
Jak przechowywać ciasteczka z bezą?
Gotowe ciasteczka przełóż do szczelnego pojemnika i przechowuj w chłodnym miejscu. Ciasteczka z bezą powinno się przechowywać w suchym miejscu, ale jeśli nie posiadasz takiego chłodnego i suchego miejsca, to dobrym wyborem będzie lodówa. Ważne, aby ciasteczka były zamknięte w szczelnym pojemniku. Możesz również bezy przechowywać oddzielnie (w temperaturze pokojowej) i złożyć z pozostałymi warstwami tuż przed podaniem, aby beza zachowała chrupkość.


Przepis na ciasteczka Malinowa Chmurka
Zobacz również inne przepisy inspirowane ciastem Malinowa Chmurka:
- FIT Malinowa Chmurka bez pieczenia
- szybki deser Malinowa Chmurka
- Malinowa Chmurka w pucharku
- ciasto Chmurka Oreo
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:


