Pyszne przepisy na ciasta z galaretką, które sprawdzą się na każdą okazję! Sprawdź, jakie ciasta warto zrobić na urodziny, na świąteczny stół, a także na niedzielę. Poniżej znajdziesz polecane przepisy, a wśród nich:
- serniki
- ciasta bez pieczenia
- ciasta z owocami
- ciasta z kremem
Sprawdź również przepis na deser w pucharku z wiśniami i galaretką – https://viagusto.pl/deser-z-wisniami-ciasto-filadelfia/
Jakie zrobić ciasta z galaretką?
Ciasto Biedronka bez pieczenia
To proste ciasto Biedronka na zimno robi wrażenie! Ciasto jest lekkie, a warstwy łączą się w pyszną całość. Wierzch ciasta…
30 przepisów na desery i ciasta z galaretką
Desery i ciasta z galaretką to jedne z najczęściej przygotowywanych słodkości! Te kolorowe wypieki mogą być doskonałym pomysłem zarówno na…
Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami
Ciasto z przezroczystą galaretką to kakaowy tort z kremem budyniowym, owocami i galaretką! Tort pięknie się prezentuje dzięki wkładce z…
Sernik na zimno z galaretką i borówkami – prosty i pyszny przepis!
Sernik na zimno z galaretką i borówkami to przepis na pyszne ciasto idealne na ciepłe dni. Sernik jest lekki, puszysty…
Lekki sernik na jogurtach greckich z białą czekoladą i owocami
Sernik na jogurtach greckich to ciasto na zimno z owocami, w przepisie użyłam truskawek. Sernik jest bardzo lekki i orzeźwiający.…

Oto pięć innych propozycji na proste ciasta z galaretką:
- Ciasto truskawkowe z galaretką: na spód ciasta biszkoptowego połóż pokrojone w plasterki truskawki, a następnie zalej je galaretką truskawkową. Po schłodzeniu udekoruj bitą śmietaną.
- Tarta cytrynowa z galaretką: na spód kruchego ciasta połóż warstwę kremu cytrynowego, a następnie zalej go galaretką cytrynową. Po schłodzeniu udekoruj cytrynowymi plasterkami lub bitej śmietaną.
- Ciasto czekoladowe z galaretką: na spód ciasta czekoladowego połóż pokrojone w drobną kostkę owoce (np. truskawki, kiwi, mango), a następnie zalej je galaretką o wybranym smaku.
- Ciasto jagodowe z galaretką: na spód ciasta kruchego połóż warstwę jagód, a następnie zalej je galaretką o smaku jagodowym. Po schłodzeniu udekoruj bitą śmietaną lub jagodami.
- Ciasto trójkolorowe z galaretką: przygotuj trzy różne galaretki (np. truskawkową, cytrynową i agrestową). Na spód ciasta biszkoptowego połóż po kilka łyżek każdej galaretki na przemian, tworząc ciekawy wzór.
