Przepis na chleb z mąki kukurydzianej! Chleb przygotujesz na drożdżach, a dzięki mące pszennej i ziemniaczanej chleb kukurydziany nie wychodzi suchy. Ma piękny kolor, zapach i smak! Najlepiej smakuje świeży.
Jak zrobić dobry chleb kukurydziany?
Dobry chleb z mąki kukurydzianej przygotujesz, mieszając ją z mąką pszenną i ziemniaczaną. Ważne jest również, aby nie piec chleba za długo – dzięki temu nie wyjdzie za suchy.
Ile czasu piec chleb z mąką kukurydzianą?
Jakie proporcje mąki do chleba kukurydziano pszennego?
Chleb kukurydziany wychodzi pyszny, jeśli na 130 g mąki kukurydzianej dodamy 200 g mąki pszennej oraz 70 g mąki ziemniaczanej.
Poniżej znajdziesz dokładny przepis na domowy chleb. Przepis jest prosty, więc poradzisz sobie z nim, nawet jeśli jest to Twoje pierwsze podejście do wypieku domowego pieczywa.
Sprawdź przepis na chleb z mąki kukurydzianej
Sprawdź inne przepisy na chleb i bułki – klik.
Przepis powstał przy współpracy z Ekosynergia.sklep.pl
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Najlepsze ciasto kawowe z bezą
- Roladki z suszonymi pomidorami z pesto i serkiem
- Przepyszne tartaletki z karmelem i bitą śmietaną
- Wrap z boczniakami Kentucky
- Pyszne ciasta drożdżowe – 5 ulubionych przepisów!
- Deser miętowy z gorzką czekoladą



