Cebula faszerowana ryżem zapiekana w sosie pieczarkowym to propozycja na pyszny obiad bez mięsa! Przepis jest również świetnym rozwiązaniem na wykorzystanie dużej ilości cebuli.
Jak zrobić cebule nadziewane ryżem z pieczarkami?
Przygotowanie faszerowanej cebuli rozpoczynamy od obgotowania cebuli – dzięki temu łatwo można wydrążyć z nich środek. Następnie przygotowujemy farsz – ugotowany ryż mieszamy z pieczarkami, jajkami i całość doprawiamy. Na koniec nadziewamy cebule i robimy sos, którym zalewamy danie. Cebule zapiekamy, a pod koniec pieczenia posypujemy żółtym serem.
Cebula faszerowana – przepis krok po kroku
Sprawdź inne przepisy na dania z warzywami – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Przepis na rurki z kremem budyniowym
- Deserki z mascarpone – 15 prostych przepisów
- Deser bananowy na zimno (w pojemniczku)
- Dobry placek drożdżowy z serem – jak u babci!
- Racuchy drożdżowe kładzione łyżką – przepis z budyniem
- Kawowe ciasteczka z bezą i malinowym kremem!