Proste ciasto bez pieczenia z orzechami, czyli Budyniowy Orzechowiec na herbatnikach. Ciasto składa się z dwóch kremów budyniowych – jednego z masłem orzechowym i kakao, a drugiego waniliowego, a także z orzechów włoskich karmelizowanych w śmietanie.
Jak zrobić orzechy włoskie w śmietanie na wierzch ciasta?
Aby przygotować orzechy włoskie gotowane w śmietanie, w rondelku umieść posiekane na mniejsze kawałki orzechy włoskie, śmietankę (kremówkę 30%), masło i cukier. Całość co jakiś czas mieszaj i gotuj przez kilka minut, aż skarmelizuje się. Dokładny przepis na orzechy włoskie ze śmietanką, które możesz wykorzystać na wierzch ciasta, znajdziesz poniżej.
Jak przechowywać ciasto budyniowy orzechowiec?
Gotowe ciasto przechowuj w lodówce lub w innym chłodnym miejscu (na przykład w chłodnej spiżarni).
Przepis na ciasto bez pieczenia z orzechami
Zobacz również inne przepisy na ciasta bez pieczenia:
- sernik na zimno z mango
- malinowe ciasto z Ptasim Mleczkiem
- szarlotka z budyniem na krakersach
- morelowe ciasto z kaszą manną i galaretką
- ciasto malinowa Delicja bez pieczenia
- sernik na zimno Białe Michałki