Wyjątkowy budyniowiec z arbuzem, czyli pyszne ciasto budyniowe bez pieczenia. To połączenie kremowego budyniu, kruchych waflowych rurek i soczystego arbuzowego akcentu.
W gorące letnie dni, kiedy apetyt na ciężkie desery spada, ciasto budyniowe z arbuzem jest idealnym wyborem. Jego delikatna i lekka konsystencja doskonale sprawdza się jako świeży deser po obiedzie lub dodatek do niedzielnej kawy. Ciasto pięknie prezentuje się na stole. Zaskocz swoich bliskich tym orzeźwiającym letnim ciastem!
Z jakich warstw składa się to budyniowe ciasto z arbuzem?
- nadziewane rurki waflowe
- puszysty krem budyniowy
- półkule arbuza
- przezroczysta galaretka
Jeśli nie jesteś fanem arbuza, możesz zastąpić go innymi owocami, takimi jak truskawki, maliny czy brzoskwinie.
Dokładny przepis na ciasto znajdziesz poniżej.
Sprawdź również inne przepisy na ciasta z budyniem:

PRZEPIS – budyniowiec z arbuzem
Sprawdź inne przepisy na ciasta – https://viagusto.pl/category/przepisy/rodzaj-dania/ciasta/
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Mini deserki z czekoladą! 14 PRZEPISÓW
- Jajka z warzywami jak burgery!
- Deserki Dakłas w pojemniczkach
- Ciasto warszawskie – przepis
- Jednogarnkowy makaron z pieczarkami i parmezanem
- Muffiny Reeses z masłem orzechowym





