Wegańsko, bezglutenowo, ale bardzoooo kalorycznie, a zarazem zdrowo!
Dzisiejszy przepis to mnóstwo kalorii w pysznej oprawie m.in. orzechów i chałwy – babeczki są idealne na przykład po treningu.
Do wykorzystania miałam produkty ze sklepu Dubai Food, i jak widać nie zawahałam się użyć prawdziwie „ciężkich” produktów.
Polecam Wam sklep Dubai Food, spory asortyment delikatesów arabskich, indyjskich i tureckich w przyjaznych cenach: www.dubaifood.pl
Czas rozwiać tajemnicę naszej bomby kalorycznej:

składniki
- 200 g mieszanki orzechów
- 3 łyżki dżemu figowego (125 g)
- 300 g chałwy z pistacjami
- 100 g kremu (musu) kokosowego
- wiórki kokosowe (u mnie zielone)
przygotowanie
- Mieszankę orzechów zmiel, a następnie wymieszaj z dżemem. Gotową masą wylep spody foremek na muffinki.
- Krem kokosowy oraz chałwę daj do garnka, a następnie podgrzewaj na małym ogniu mieszając, aby powstała gładka masa. Ciepły krem wylej na wcześniej wyłożony spód.
- Wierzch posyp wiórkami kokosowymi.
- Babeczki zostaw do ostygnięcia – wtedy stwardnieją.
Sprawdź inne przepisy na desery – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Dieta pudełkowa — hit ostatnich lat!
- Polecane ciasta i desery na CZERWIEC 2023
- Prosta sałatka z mozzarellą, pomidorami i oliwkami
- Dieta pudełkowa i ruch – przepis na piękną sylwetkę przed urlopem
- Przepisy na czerwiec 2023 – sezonowe dania!
- Pyszne ciasto bez pieczenia z owocami i kremem jak do kremówki