Czekoladki to sposób na bardzo szybki deser – najważniejsze to posiadać silikonowe foremki, które kupimy już za kilka złotych (mogą to być foremki w każdym możliwym kształcie). Drugą ważną sprawą są odpowiednie proporcje – tak, aby czekoladki nie były zbyt miękkie, ani zbyt twarde.
Przedstawiam Wam czekoladki na bazie gorzkiej czekolady, kokosu i bananów. Mimo braku cukru są bardzo słodkie i pyszne! Zapraszam 🙂

składniki
- 100 g czekolady
- 1 mały banan (zblendowany)
- 150 ml twardej części mleczka kokosowego
- 25 g kokosu
Dodatkowo:
- czekolada lub polewa
- kokos
przygotowanie
- Do garnka daj wszystkie składniki i podgrzewaj do zagotowania, cały czas mieszając.
- Lekko ostudzoną masę przelej do silikonowych foremek i włóż do zamrażarki na około 2 godziny.
- Następnie czekoladki wyciągnij z foremek i oblej roztopioną czekoladą, całość posyp kokosem.
Sprawdź inne przepisy na desery – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Jednogarnkowa potrawka z soczewicą i ziemniakami
- Taborety gazowe – 4 wyjątkowe korzyści, które zapewniają. Sprawdź!
- Sałatki i dania z makaronem – zobacz 10 przepisów
- Figowa owsianka na mleku owsianym
- Jesienne przepisy na obiady – 20 PRZEPISÓW
- Ciasto Oreo bez pieczenia – prosty przepis