Czekoladki to sposób na bardzo szybki deser – najważniejsze to posiadać silikonowe foremki, które kupimy już za kilka złotych (mogą to być foremki w każdym możliwym kształcie). Drugą ważną sprawą są odpowiednie proporcje – tak, aby czekoladki nie były zbyt miękkie, ani zbyt twarde.
Przedstawiam Wam czekoladki na bazie gorzkiej czekolady, kokosu i bananów. Mimo braku cukru są bardzo słodkie i pyszne! Zapraszam 🙂

składniki
- 100 g czekolady
- 1 mały banan (zblendowany)
- 150 ml twardej części mleczka kokosowego
- 25 g kokosu
Dodatkowo:
- czekolada lub polewa
- kokos
przygotowanie
- Do garnka daj wszystkie składniki i podgrzewaj do zagotowania, cały czas mieszając.
- Lekko ostudzoną masę przelej do silikonowych foremek i włóż do zamrażarki na około 2 godziny.
- Następnie czekoladki wyciągnij z foremek i oblej roztopioną czekoladą, całość posyp kokosem.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Czekoladowe CIASTO NESQUIK – ciasto z kremem i czekoladowymi kulkami
- Ile wynosi podatek od garażu?
- Przepisy na Tłusty Czwartek
- Jakie są najważniejsze kwestie dotyczące serwisowania i konserwacji pralki do zabudowy?
- Jak obliczyć BMI i kalorie – sprawdź z BeDiet Catering
- Wegański SERNIK Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ – ciasto z tofu