Kruche kukurydziane ciasto, karmel orzechowo-daktylowy, banany, waniliowy krem budyniowy i migdały – właśnie tak przedstawia się dzisiejszy przepis 🙂 Inspirowałam się ciastem banoffee, jednak tak naprawdę tylko banany zostały na swoim miejscu 😉
Udało mi się stworzyć ciasto wegańskie, bezglutenowe i bez cukru! Po przekrojeniu świetnie się prezentuje, widzimy kilka pysznych tekstur.
Banany, jak i inne produkty pochodzą z Zielonego Sklepu – w poprzednim przepisie na dyniowe ciasto również polecałam Wam ten sklep internetowy. Jakie produkty znajdziecie w Zielonym Sklepie? Przede wszystkim ekologiczne warzywa i owoce (z możliwością dostawy do domu!), jak i zdrową żywność oraz naturalne kosmetyki. Jestem pewna, że polubicie ten sklep 🙂
Link do sklepu: https://zielonysklep24.pl/
Do innych produktów, które użyłam w przepisie przejdziesz klikając w odpowiedni składnik.
Sprawdź inne przepisy na ciasta – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Deser Krówka z popcornem!
- Rolada bezowa z borówkami
- Mini deserki jak gorąca czekolada z piankami
- Owocowe deserki na każdą okazję! Aż 23 proste przepisy
- Zupa krem z pomidorów z puszki
- Placek na waflu z kremem orzechowym