Strona główna PrzepisyDietaWegańskaBANANOWE BABECZKI bez pieczenia (wegańskie i bezglutenowe!) – kandydatka na Miss Babeczki 2016/17

BANANOWE BABECZKI bez pieczenia (wegańskie i bezglutenowe!) – kandydatka na Miss Babeczki 2016/17

podpis: Monika Jerzak
0 min (czas czytania)

Masz ochotę na szybką przekąskę dodającą energii – na przykład po treningu – lub pożywne i oryginalne śniadanie? Bananowe babeczki to właśnie Ci zaoferują! Są wegańskie i bezglutenowe, nie znajdziesz w nich także cukru. Składniki możesz także zamieniać – zamiast rodzynek użyć daktyli, płatki jaglane zamienić na owsiane, a kakao na karob. Babeczki to sposób na zrobienie zdrowych słodyczy, którymi nie możesz pogardzić.

Zapraszam do obejrzenia krótkiego video przepisu, który wraz ze składnikami znajdziesz poniżej 🙂

Bananowe babeczki bez pieczenia

Drukuj
Proporcje na: 6 sztuk Czas przygotowania:
Wartości odżywcze: 200 kalorie: 20 grams tłuszcz:
Ocena: 5.0/5
( 5 głos/y )

składniki

  • 100 g płatków jaglanych (lub owsianych)
  • 40 g kokosu
  • 90 g namoczonych rodzynek (lub daktyli)
  • 2 duże banany
  • 2 -3 łyżeczki kakao (lub karobu)

Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej 🙂

Wypróbowałeś ten przepis?
Podziel się efektem i oznacz mnie na Instagramie @viagustopl
Miss Babeczki 2016/17 - II edycja

Te artykuły również mogą Ci się spodobać:

Co o tym sądzisz?

Korzystając z tego formularza, wyrażasz zgodę na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych przez tę witrynę zgodnie z Polityką Prywatności.