Babka bezglutenowa to przepis nie tylko na Wielkanoc, ale również na ciasto na wiele innych okazji – nie musisz używać formy do babki, ciasto możesz upiec np. w keksówce. Babka bez glutenu jest odpowiednia zarówno dla osób unikających glutenu, jak i dla każdej osoby – brak glutenu sprawia, że ciasto jest lekkie i zdrowsze.
Jak zrobić piaskową babkę bez glutenu?
Babkę bezglutenową, na którą przepis znajdziesz poniżej, zrobisz z mieszanki mąki ryżowej, jaglanej oraz skrobi ziemniaczanej. Dzięki mieszance mąk babka jest smaczniejsza.
Babkę stworzysz bardzo szybko – już po 20 minutach jest gotowa, aby włożyć ją do piekarnika.
Babka bezglutenowa – przepis krok po kroku
Sprawdź inne bezglutenowe przepisy – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Babka bez glutenu – video
@viagusto_pl Bezglutenowa babka – przepis na viagusto.pl 😍 #przepis #wielkanoc #glutenfree ♬ Stacked – TruFeelz
Sprawdź najnowsze przepisy
- Korzenne ciastka świąteczne choinki – PRZEPIS
- Kawa gotowana z cynamonem – przepis na aromatyczną kawę
- Idealne ciasto Salceson z jabłkami i cynamonem
- Dobry przepis na ciasto na rurki (z kwaśną śmietaną)
- Łatwy przepis na sernik z makiem z puszki (bez pieczenia)