Oto przepis na pyszną przekąskę na zimno, czyli babeczki z ciasta francuskiego z łososiem i kremowym serkiem. Babeczki będą świetną przekąską na imprezach i podczas świąt.
Czym można nadziać wytrawne babeczki z ciasta francuskiego?
Najbardziej popularnym nadzieniem do wytrawnych babeczek jest połączenie kremowego serka i łososia – przepis na to nadzienie znajdziesz poniżej. Wytrawne babeczki możesz też nadziać innymi serkami (np. kozim), a także pieczarkami i serem żółtym (takie babeczki należy zapiec przed podaniem), czy wybraną sałatką.
Jak długo można przechowywać te babeczki?
Upieczone babeczki z ciasta francuskiego możesz przechowywać nawet przez kilka tygodni (w szczelnie zamkniętym pojemniku, w chłodnym miejscu). Natomiast babeczki z serkiem i łososiem najlepiej spożyć tuż po przygotowaniu. Jednak jeśli musisz je przechować, wstaw je do lodówki na 1 dobę.
Przepis na babeczki z ciasta francuskiego z łososiem
Zobacz również inne przepisy na przystawki na zimno:
- babeczki z kozim serem
- przekąska na krakersach z jajkiem
- paprykowe roladki z tortilli
- babeczki z soczewicą i tofu
- jajka faszerowane oliwkami i groszkiem