Jeśli szukasz przystawki na zimno, babeczki z ciasta francuskiego z kozim serem i pomidorowym pesto sprawdzą się na każdą okazję! Kruche ciasto francuskie w połączniu z wyrazistym nadzieniem na bazie koziego serka to przepyszna propozycja, którą warto wypróbować.
Spis treści:
Jak upiec tartaletki z ciasta francuskiego?
Aby upiec tartaletki z ciasta francuskiego, należy wykroić z ciasta okręgi nieco większe od wielkości foremek. Następnie wykładamy foremki ciastem i nakłuwamy widelcem lub jeszcze lepiej obciążamy, aby ciasto nie wybrzuszało się podczas pieczenia. Tak przygotowane ciasto w foremkach pieczemy 12-15 minut. Jeśli używamy obciążenia, to na ostatnie 5 minut zdejmujemy obciążenie, aby spód babeczek ładnie się upiekł.
Jak przechowywać babeczki z ciasta francuskiego z nadzieniem?
Upieczone babeczki z ciasta francuskiego przed nadzianiem możesz przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, w suchym i chłodnym miejscu. Natomiast babeczki po nadzianiu najlepiej będą smakować od razu po przygotowaniu. Jeśli natomiast zostanie Ci trochę babeczek, możesz przechować je w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce, jednak wtedy nie będą już tak kruche i chrupiące.
Jakie inne nadzienie można użyć do przekąsek z ciasta francuskiego?
Do nadziania babeczek i innych przekąsem z ciasta francuskiego możesz również użyć takich propozycji:
- nadzienie z kremowego serka śmietanowego z dodatkiem łososia
- nadzienie z pieczarek
- nadzienie z grillowanych warzyw
- nadzienie z twarożkiem i rzodkiewką
- nadzienie z pasty jajecznej
- nadzienie z guakamole
- nadzienie z hummusu


Przepis na babeczki z ciasta francuskiego z kozim serem
Zobacz również inne przepisy na przekąski i przystawki na zimno:
- przekąska na krakersach z jajkiem
- paprykowe roladki z tortilli na zimno
- wytrawne kruche babeczki
- jajka faszerowane z oliwkami i groszkiem
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:


