Gęsta, intensywna, aromatyczna gorąca czekolada. W przepisie zamiennikiem czekolady jest proszek budyniowy z dodatkiem kakao.
Czekolada na budyniu – PRZEPIS
składniki
- 1 l mleka roślinnego
- 20 g budyniu czekoladowego (2 płaskie łyżki)
- 40 g kakao
- 4 łyżki cukru
przygotowanie
Czekoladę przygotuj tak, jak budyń – 750 ml mleka zagotuj, a 250 ml wymieszaj z proszkiem budyniowym, kakao oraz cukrem i dodaj do gotującej się pozostałej części mleka. Mieszaj do momentu zagotowania. Gotowe! 😊
Sprawdź inne przepisy na desery – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Pierogi wegetariańskie – najlepsze pomysły na farsz
- Co zrobić z mascarpone? Zobacz 15 przepisów!
- 10 najlepszych fototapet 3D w 2024 roku – Sugestie i porady od projektanta wnętrz z 10-letnim doświadczeniem w Tapeko
- Deser brzoskwiniowy w pucharkach z galaretką
- Prosty przepis na sernik z rabarbarem
- Jak dbać o kwiaty cięte – 5 praktycznych porad