składniki
- 250 g rzodkiewki
- 25 g kaszy kuskus + 70 ml wody
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny (ewentualnie octu jabłkowego)
- cebula i/lub szczypiorek
- sól, pieprz (polecam pieprz cytrynowy, możesz go kupić tutaj: https://ymt24.pl/pieprz-cytrynowy-50g)
przygotowanie
- Kaszę kuskus zalej 75 ml gorącej wody, przykryj i odstaw na 5 minut. Po tym czasie zblenduj, aby powstał gładki kleik.
- Rzodkiewkę zetrzyj na małych oczkach tarki i odciśnij z nadmiaru wody.
- Zblendowany kuskus wymieszaj z rzodkiewką, sokiem z cytryny, posiekaną drobno cebulą i/lub szczypiorkiem (dodaj tyle, ile lubisz 🙂 ). Całość dopraw solą i pieprzem.
Sprawdź inne przepisy na wegańskie dania – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Pierogi wegetariańskie – najlepsze pomysły na farsz
- Co zrobić z mascarpone? Zobacz 15 przepisów!
- 10 najlepszych fototapet 3D w 2024 roku – Sugestie i porady od projektanta wnętrz z 10-letnim doświadczeniem w Tapeko
- Deser brzoskwiniowy w pucharkach z galaretką
- Prosty przepis na sernik z rabarbarem
- Jak dbać o kwiaty cięte – 5 praktycznych porad