Odkrywanie nowych, ciekawych smaków to największa przyjemność w kuchni. Okazję do tego często dają sklepy takie jak Dubai Food, które przybliżają nam smaki innych kultur oraz krajów. Z kilku produktów stworzyłam pyszną zupę – główne składniki to fasola czarne oczko oraz makaron sojowy. Całość dopełniły małe dodatki, takie jak liście winogron i trawa cytrynowa. Zupę podałam z pysznym pieczonym papadem.

Wszystkie produkty możecie kupić w sklepie Dubai Food, tutaj link: http://dubaifood.pl/
Do poszczególnych składników możecie przejść klikając w wyróżnione na zielono poniżej produkty 🙂

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Fasolę opłukaj, a następnie zalej sporą ilością wody, dodaj też szczyptę soli i zostaw na kilka godzin (najlepiej na noc). Po tym czasie fasolę wypłukaj. Zalej ją 1 litrem wody i gotuj od momentu zagotowania przez 20 minut.
  2. Po 20 minutach do fasoli dodaj startą na dużych oczkach tarki marchewkę, pokrojone drobno liście winogron, suszone pomidory, trawę cytrynową oraz oliwę. Całość gotuj przez 10 minut. W międzyczasie dopraw – dodaj sól, pieprz, curry i inne ulubione przyprawy i zioła.
  3. Makaron sojowy dodaj do zupy na 1 minutę przed podaniem (nie trzeba go gotować, makaron można też dać na talerz i zalać zupą).
  4. Zupę podałam z pieczonym papadem indyjskim.

Via Gusto życzy smacznego 🙂

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo) 🙂

FacebookYouTube

Zupa z fasolą czarne oczko, makaronem sojowym i liśćmi winogron
Ocena: 5