Przedstawiam Wam przepis na żelko-pianki z kandyzowanym ananasem! Do ich stworzenia zainspirowały mnie produkty ze sklepu Soul-Farm. Bazą żelków jest sok oraz orzechy nerkowca. Zapraszam do obejrzenia przepisu 🙂

Link do sklepu, w którym znajdziecie składniki i wiele innych ciekawych produktów: https://www.soul-farm.pl/

 

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Orzechy nerkowca zalej ciepłą wodą i odstaw na 20 minut. Po tym czasie odlej wodę i całość zmiel lub zblenduj na gładką masę.
  2. Sok podgrzej. Agar rozpuść w kilku łyżkach ciepłej wody. Gotową mieszankę dodaj do soku. Składniki te wymieszaj i gotuj przez 5 minut. Po tym czasie zdejmij z ognia i wymieszaj z wcześniej zmielonymi orzechami nerkowca. Całość wylej na formę lub wybranego pojemnika. Zależnie od wielkości formy uzyskasz różną grubość żelko-pianek.
  3. Po wylaniu masy rozsyp na jej powierzchni kandyzowanego ananasa. Następnie odstaw do stężenia (około 3 godziny). Po tym czasie wyciągnij z formy i pokrój na mniejsze kawałki.
  4. Przechowuj w lodówce.

Via Gusto życzy smacznego 🙂

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo) 🙂

FacebookYouTube

 

ŻELKO-PIANKI z ananasem (wegańskie, bezglutenowe)
Oceń ten post 🙂