Witajcie Kochani 🙂

Wytrawna tarta to świetny pomysł na kolację, obiad, czy też przyjęcie. Zrobiłam ją w wersji bezglutenowej – ciasto wykonałam z mąki ryżowej, jednak możemy ją również zastąpić inną mąką. Tarta ta jest bardzo dobrym sposobem na wykorzystanie dyni, którą połączyłam z mielonym mięsem i pieczarkami, Całość ma pyszny ziołowy smak. Zapraszam do obejrzenia wykonania tarty w poniższym filmie video 🙂

Często kiedy rozkrawamy dużą dynię, używamy tylko małą porcję i nie wiemy co zrobić z pozostałą częścią. W filmie pokazałam również dwa sposoby na przechowanie takiej rozkrojonej dyni 🙂

 tartatab




Składniki:            

  • 200 g mąki ryżowej (lub innej)
  • 150 g schłodzonego masła
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • szczypta soli, zioła
  • 700 g obranej i startej na tarce dyni
  • 500 g mięsa mielonego
  • 200 g pieczarek
  • 2 jajka
  • przyprawy

 

Sposób przygotowania oraz dokładne rozplanowanie czynności ukazane jest w filmie 🙂 

Via Gusto życzy smacznego 🙂

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka 🙂

FacebookYouTube

tarta2